lauantai 29. joulukuuta 2007

Café Succès Korkeavuorenkatu


Tätä blogiahan ihan selvästi jopa lukeekin joku, sillä huomasin yllätyksekseni saaneeni ensimmäiset kommentit kirjoituksiini. Kiitokset kaikille kommentteja kirjoittaneille ja erityisesti nimimerkki klarinetille joka ehti ensimmäisenä antamaan vihjeitä minulle vielä tuntemattomista kahviloista.
Vietin tänään lauantaina siivouspäivää ja siivoamisen jälkeen ajattelin keksiä jotain ohjelmaa, etten ihan tänne kotinurkkiin jumitu. Kelit kun ovat mitä ovat, pimeää, vettä tihkuttaa ja lumesta ei tietoakaan niin jossain kahvilassa poikkeaminen tuntui varsin hyvältä ajatukselta. Joten ajattelin käydä katsomassa tuota klarinetin vihjaamaa Café Succès nimistä paikkaa osoitteessa Korkeavuorenkatu 2. Omalla autolla kun olin liikenteessä ja kyseessä minulle hieman oudompi kulma Helsingistä niin paikka löytyi lopulta yhden u-käännöksen jälkeen, aika hyvin! Ihmettelin kyllä jo ohiajaessani tuota kuvassakin näkyvää valaistua joulupukin veturia, mutta tajusin vasta toiseen kertaan ohiajaessani sen olevan juuri etsimäni kahvilan mainos!
Café Succèsia kuvaa mielestäni parhaiten adjektiivit tyylikäs, rauhallinen ja mukava. Perinteitä tällä kahvilalla on jo vuosikymmenien ajalta. Erityisesti paikan isoja korvapuusteja tunnutaan kehuvan enemmänkin. Ne jäivät kyllä tällä kertaa vielä maistamatta kuten muutkin herkullisen näköiset leivonnaiset, sillä tyydyin ihan tavalliseen kahviin. Kahvi maksoi tasan kaksi euroa ja santsi kuului tarjoilijan mukaan hintaan.
Kaiken kaikkiaan oikein kiva paikka. Näin hyviä vihjeitä otetaan mielellään vastaan jatkossakin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Junassa on muuten yllättävän halpa kahvi - 1,80e. Sehän on aika nimellinen hinta kun pääsee nautiskelemaan hienosta kyydistä.
Ja junallahan voi matkustaa vaikkapa Tampereelle!

Mooses -80 kirjoitti...

Helsingistä on parhaat ja viihtyisimmät, uniikit pikkukahvilat viime vuosikymmenen aikana poistuneet, mikä on todella surullista ja kulttuurimuodon kannalta köyhää. Esimerkiksi Tampereelta löytyy vielä keskustasta todella omaleimaisia ja tunnelmallisia, vanhanaikaisia kahviloita, jotka hakkaavat kyllä Helsingin keskustan kahvilat mennen tullen, valitettavasti.

Hämeentiellä oli taannoin ehkä paras kahvila, missä olen Helsingissä käynyt; oli vielä 2000-luvun alkupuolella ainakin olemassa, sellainen "olohuone", nimeä en kylläkään muista. Samoin Bulevardin alkupäässä (siinä suunnilleen nykyisen kulmakahvilan kohdilla...) oli ennen oivallinen pikkukahvila.

Nyt tullaan toimeen niillä mitä on jäljellä. Kirjoittajan mainitsema Succes on mielestäni näistä ilman muuta parhaita... Joitakin muitakin hyviä löytyy, eri puolilta kaupunkia.