tiistai 6. huhtikuuta 2010

Kotileipomo Laine


Täytynee taas herätellä tätä blogiakin henkiin näin kevään tullen ja varsinkin kun on löytynyt uusi erittäin hyvä kahvipaikka! Muutama kuukausi sitten avautui Vantaan Tammistoon Lidlin yhteyteen pienliikekeskus Tammi osoitteeseen Säätökuja 2. Ja sieltä löytyy Kotileipomo Laineen kahvila/myymälä.
Tässä kahvilassa onkin tullut viime aikoina vierailtua enemmän kuin ahkerasti! Kaikenlaista on tullut jo maisteltua heidän laajasta valikoimastaan niin yksin kuin tuttujenkin kanssa ja jotain on tullut jo ostettua mukaankin. Kaikki tuotteet ovat osoittautuneet laadukkaiksi ja suurin ihmetyksen aihe on ollut todella edullinen hintataso. Viime aikoina oma suosikkini on ollut kahvi ja aleksanterinleivos yhteishintaan 2,70 euroa! Kahvila on varsin mukava, siisti ja rauhallinen ja pisteet kerää kyllä ehdottomasti myös mukava ja palvelualtis henkilökunta. Tänne on aina mukava poiketa kahville ja herkuttelemaan. Ihan Kahvilla -blogini olemassaolon aikana olen jo aika monessa paikassa käynyt ja Kotileipomo Laineen taidan kyllä nyt rankata parhaimmaksi löydöksi, suosittelen!

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, tuota kahvilaa pitää kokeilla, sen verran hyvät suositukset annoit.
Oletko muuten kokeillut joskus vähän erilaista kahvilaa, nimittäin Bulevardilla on Ekbergin kahvila. Se on vanha ja kunnianarvoisa kahvila, jossa miljöö on hienostunut - on ehkä eniten keski-ikäisten makuun, mutta suosittelen silti. Pullavalikoima on hyvä, palvelu erinomaista ja tunnelmassa löytyy. Tarkkaa osoitetta en muista, mutta se sijaitsee Bulevardilla ja vieressä on Ekbergin pullakauppa.

pirkko kirjoitti...

Kivoja vinkkejä kiitos!
Sun pitäisi kuules tulla Tampereelle, testaan täkäläisiä kahviloita; esim Ojakadulla Vohvelikahvila ja Runo on molemmat mun suosikkeja, puhumattakaan Pyynikin näkötornin munkeista. Ja toreilla on ihan oma fiiliksensä, kohta aukeaa Laukontorinkin. Tervetuloa!

Anonyymi kirjoitti...

odottelen keväistä raporttia Malmin lentokentältä!

Mooses -80 kirjoitti...

Joitakin kokeilemisen arvoisia voisivat olla Seurasaaren kupeen huvilakahvilat (löytyvät helpohkosti, kun ajaa vaikka bussilla Seurasaaren pysäkille; kahviloita on siinä lähekkäin kolme kappaletta). Lisäksi ehkä Esplanadin kahvilat, jos ei näitä ole vielä mainittu... (Esplanad, Jugend, Strindberg sekä erityisesti kesällä pienet kojukahvilat puistossa). Viihtyisiä ovat Kauppatorin perinteiset kahvilateltat (kesällä ja talvellakin) ja Kauppahallien kahvilat. Café Lasipalatsia ei tainnut vielä noissa listoissa olla myöskään. Tällaisia nyt äkkiä tulee itselläni mieleen.

Helsingistä ovat valitettavasti parhaat ja viihtyisimmät, uniikit pikkukahvilat viime vuosikymmenen aikana hävinneet, mikä surullista ja kulttuurimuodon kannalta köyhää. Esimerkiksi Tampereelta löytyy vielä keskustasta todella omaleimaisia ja tunnelmallisia, vanhanaikaisia kahviloita, jotka hakkaavat kyllä Helsingin keskustan kahvilat mennen tullen, valitettavasti.

Hämeentiellä oli taannoin ehkä paras kahvila, missä olen Helsingissä käynyt; oli vielä 2000-luvun alkupuolella ainakin olemassa, sellainen "olohuone", nimeä en kylläkään muista. Samoin Bulevardin alkupäässä (siinä suunnilleen nykyisen kulmakahvilan kohdilla...) oli ennen oivallinen pikkukahvila.

No, nyt tultava toimeen niillä mitä on jäljellä. Kirjoittajan mainitsema Succes on mielestäni näistä ilman muuta parhaita. Jokusia muitakin hyviä löytyy, eri puolilta kaupunkia.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin odotin paljon kun saimme konditoria Kotileipomon Tammistoon. Tykkään että voin jotenkin suosia muutakin kun isojen leipomoiden tuotantoa. Ajattelin että hankin sieltä aina ainakin kahvipullat, pulla kuuluu päivittäiseen ruokavaliooni :) (169cm/62kg)
Nyt puolen vuoden jälkeen olen kuitenkin vähän pettynyt. Ihana iloinen myyjä lähti pois. Olen sen jälkeen joutunut erikseen pyytämään tämänpäiväisiä leivonnaisia, kerran sain niin vanhat leivokset että kompostini sai herkutella niillä vieraiden sijaan.
Mikä siinä on niin vaikeaa?? Kyllä leivonnaisista, erityisesti leivoksista näkee millon ne ovat vanhoja, pidetäänkö asiakasta tyhmänä? Konditoria on menettänyt pelin jos kerrankin myy vanhaa tiskistä asiakkaan tietämättä, näin se on.

Hyvistä kahviloista lempparini on Porvoon Cafe Cabriole ruman linja-autoaseman vieressä kauniissa vanhassa pankin talossa. Käyn usein Porvoossa, siksi esimerkki sieltä. Kunnianhimoinen yrittäjä on jaksanut pitää korkeatasoista linjaa jo ainakin kymmenen vuotta, mitään laiskistumisen merkkejä ei näy. Tällaiset yrittäjät ansaitsisivat palkintoja ja fanfaareja.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, lueskelin kävijöitten kommentteja ja Kotileipomo Laineesta meillä mieheni kanssa on aivan samanlaiset kokemukset. Eli aluksi siellä oli tosi kiva myyjä ja tuoreita tuotteita oikein halvalla. Sitten kerran myyjä oli vaihtunut ja hän antoi meille aivan vääränlaiset pullat kotiin pussissa. Olimme toki hajamielisiä, kun emme kurkistaneet pussiin, että siellä oli väärää tavaraa - ja harmi kyllä ne pullat olivat tosi vanhoja ja kuivia! Pidimme pitkän tauon, mutta nyt viimeksi pari viikkoa sitten kävimme taas Laineella juomassa kahvia ja mussuttamassa pullaa. Tällä kertaa myyjänä oli iloinen tyttö ja häneltä saimme tuoreet pullat. Edullinen tämä paikka on koko ajan ollut.

Anonyymi kirjoitti...

Oltiin pitkästä aikaa Tammistossa päin ja käytiin Laineella kahvilla. Hyvää oli kahvi ja kakku edelleen eikä ollut hinnalla pilattua. Pullat ja leivät vaan oli melkein loppu, kun siellä oli joku juhlinut synttäreitään.