tiistai 29. heinäkuuta 2014

Café Ekberg

Nyt taisi olla blogini hienoimmat tai pitäisikö kenties sanoa fiineimmät kahvit tähän mennessä. Pöytiin tarjoilu ja tilauskin otettiin vasta asiakkaan istuttua ensin rauhassa pöytään.
Kyseessä siis yksi Helsingin perinteikkäimmistä kahviloista eli Café Ekberg Bulevardilla. Café Ekberg on perustettu jo vuonna 1852 ja nykyisellä paikallaan se on toiminut vuodesta 1915 asti. Ja yritys on edelleen saman Ekbergin suvun omistuksessa! Siinä meriittejä joihin aika harva kahvila Helsingissä pystyy.
Sain näin kuumana hellepäivänä idean lähteä katsomaan kaupungin menoa ihan keskikaupungille asti ja mielessäni on jo pitkään ollut ajatus Ekbergillä poikkeamisesta. Autonkin satuin saamaan parkkiin aivan Ekbergin viereen Bulevardin varteen. Hieman tavallisempiin kahviloihin tottuneena hämmennyin hetkeksi "Otamme tilaukset pöydistä" kylteistä, mutta kurkkasin mitä vitriinissä oli tarjolla ja nähtyäni mm. herkullisen näköiset Sacher-kakun viipaleet istuuduin pöytään. Pian tarjoilija tulikin jo kysymään tilausta. Tilasin palan edellä mainittua kakkua ja tavallisen kahvin. Hetken päästä minulle kiikutettiinkin tyylikkäästi tarjottimella kakkupala, kahvi, pieni maitokannu, sokeriastia ja lasi vettä. Eipä sitten muuta kuin nauttimaan! Ja hyväähän Sacher-kakku oli ja kahvi myös.
Ikkunan ulkopuolella raitiovaunut kolistelevat ja ihmiset kiirehtivät eri suuntiin. Sisällä kahvilassa kävi tasainen keskustelu eri pöydissä ja myös turisteja tuntui poikenneen paljon kahville.
Mukava ja tyylikäs paikka jossa perinteet ovat selvästi voimissaan. Lopuksi pyysin laskun ja hintaa tälle kahvilakokemukselle tuli 8,80 euroa. Ei niitä halvimpia paikkoja, mutta täällä todella tuntee saavansa palvelua rahojaan vastaan.

Ei kommentteja: