sunnuntai 31. elokuuta 2014

Aschan Cafe Jugend

Sunnuntain ohjelmanumerona tuli poikettua keskustassa museoratikka-ajelulle ja sen jälkeiseksi kahvipaikaksi valikoitui Havis Amandan näköetäisyydellä sijaitseva Aschan Cafe Jugend osoitteessa Pohjoisesplanadi 19.
Museoratikkaa operoi Oy Stadin Ratikat Ab ja kierros kesti noin vartin ja hintaa tälle huville kertyi viisi euroa. Ja voin suositella, hauska elämys. Moottorivaunu on vuodelta 1909 ja sen perään liitetty avovaunu jossa itse matkustin on vuodelta 1919. Tunnelma oli vähän kuin avoautoajelulla. Ihmiset katujen varsilla katsovat ja ottavat kuvia. Vauhtikin oli yllättävänkin hyvä vaikka moottorivaunulla on ikää jo yli sata vuotta!
Entäs sitten se kahvila. Aschan Jugend on ulospäin melko samanlaisen oloinen kun muutkin pohjoisespan kahvilat, mutta astuttuasi sisään toteat hämmästykseksesi olevasi isossa jugend salissa. Mutta mutta, kahvilan sisustus ei ole ehkä ihan sen arvoinen mihin tila antaisi hyvät puitteet. Tunnelma on enemmän kuin lounasravintolassa. Kun otetaan huomioon kahvilan sijainti niin hintataso on varsin kohtuullinen. Kuppi tavallista kahvia maksoi 2,50 euroa ja nougatmunkki minkä söin 2,40. Ei pahoja hintoja näillä kulmilla. Miinusta tulee kyllä myös siitä, että servettejä ei näkynyt missään ja kassalta pyydettäessä sai tavallisia harmaita käsipyyhepapereita eli siis niitä samoja mitä löytyy jokaisesta yleisestä vessasta.
Sijainti ja puitteet antaisivat mahdollisuudet parempaankin tämän kahvilan kohdalla. Paljon suurempi elämys oli tällä kertaa se museoratikka-ajelu.

Ei kommentteja: