sunnuntai 3. elokuuta 2014

Café Delivo Munkkiniemi

Tällaisen aurinkoisen sunnuntaipäivän iltapäivällä suuntasin auton keulan kohti Munkkiniemen puistotien kahvilakeskittymää. Sellaiseksi tätä voinee hyvin kutsua sillä sijaitseehan täällä aivan lähekkäin Café Delivo, Max's Cafe, Café Koti ja vielä puistotien päässä oleva lippakioskin kahvila. Mitä olen täällä käynyt niin asiakkaita tuntuu riittävän hyvin kaikkiin ja onhan tämä Munkkiniemen puistotie varsin viihtyisä ympäristö. Ja lienee oikeaan osuva päätelmä, että täällä asuu varakasta väkeä kun hyviä kahviloita riittää missä nauttia päiväkahvit ja Nordeakin pitää vielä pankkikonttoria täällä. Tosin asiakkaita näkyy myös paljon trenditietoisa nuorempaa väkeä.
Tällä kertaa valintani kohdistui Café Delivoon. Sisään astuessani iloinen tervehdys tiskin toiselta puolelta otti minut vastaan ja hetken tutkailtuani valikoimia valitsin kahvin seuraksi vaniljawienerin. Wienerit olivat täällä varsin pieniä, mutta niinpä oli sitten hintakin eli kahvi plus wieneri yhdistelmälle tuli hintaa vain 3,60 euroa. Tosin wieneri oli niin hyvää, että oikeastaan olisi tehnyt mieli ottaa vielä toinenkin. Vähän liian pieni wieneri siis minun makuuni. Pöydässä istuessani huomasin, että paikan lounassalaatit olivat erittäin suosittuja. Niitä tuntui ostavan melkein jokainen asiakas. Tai sitten näin helteillä se on juuri tuo raikas salaatti mikä maistuu monelle.
Kahvia juodessani huomioni kiinnittyi myös muutamiin ohi lipuviin autoihin. Upeimpana 60-luvun Jaguar E-type avomallina. Ohi meni myös punainen avo Alfa-Romeo ja vanha pieni Fiat. Pari viikkoa sitten näin Munkkiniemen puistotiellä peräti legendaarisen Ferrari Testarossan. Kaupunki tarvitsee ehdottomasti tällaisia upeita puistokatuja joiden varrella on kahviloita ja ohi lipuu harvinaisia ja muita hienoja harrasteautoja. Helsingin kaupunki tekee vaan taas valitettavasti kaikkensa torpedoidakseen tämän idyllin ja Munkkiniemen puistotiellekin rakennetaan jo kovaa vauhtia hidastetöyssyjä. Töyssyn ylittäminen upealla Ferrari Testarossallakin lienee alustan mataluuden takia sen verran haastavaa, että tuskinpa saamme enää juuri jatkossa tällaisia autokaunottaria ihailla tällä kadulla. Ei joka kadusta voida tehdä hankalasti ajettavaa tai muuten kävelykatumaista. Sama juttu toistuu niin Kaivopuiston rannassa, Hietaniemessä kuin nyt Munkkiniemen puistotielläkin, että upeiden harrasteautojen liikkumista hankaloitetaan kohtuuttomasti. Ovathan nekin osa kaupunkikulttuuria.
Mutta palataksemme vielä Café Delivoon niin kahvila oli erittäin kiva ja antimet herkullisia. Näillä kulmilla on vaikea valita missä sitä kahvinsa hörppää, tämä keskittymä kun ei ole kaukana myöskään Café Torpanrannan rantakahvilasta.

Ei kommentteja: