perjantai 3. heinäkuuta 2015

Bergga

Kalliosta Karhupuiston laidalta löytyi tänään kaverin vinkistä mielenkiintoinen kahvila nimeltä Bergga. Bergga sijaitsee entisissä videovuokraamo Makuunin tiloissa. Videovuokraus on viime vuosina ollut kuoleva ala erilaisten nettipalvelujen myötä, mutta mukavaa että tähän varsin keskeisellä paikalla Kalliossa sijaitsevaan liiketilaan on avautunut näinkin mukava kahvila.
Tilat ovat varsin väljät ja pöytiä on runsaasti joten ei tarvitse jännittää löytyykö vapaata paikkaa kuten eräissä Kallion kahviloissa. Vitriinissä oli tarjolla kaikenlaista herkullisen näköistä suolaista ja makeaa purtavaa, mutta tällä kertaa valintani kohdistui tylsästi ihan pelkkään tavalliseen kahviin jolle hintaa tuli 2,20 euroa. Syötäviä herkkuja ja vaikka erikoiskahvejakin täytyy palata maistelemaan toisen kerran.
Yllättävänkin monessa pöydässä taidettiin tehdä vielä töitäkin näin heinäkuun alun perjantai-iltapäivänä tai sitten se on vaan tyylikkään näköistä istua kahvilassa läppäri auki.
Oikein mukava kahvilatuttavuus ja myös hyvinkin laajat aukioloajat joten tänne tulee varmasti poikettua toistekin. Hyvä paikka myös raitiovaunuista pitäville sillä niitä kolistelee jatkuvasti ohi ja samoin paloautoja ja ambulansseja melko usein viereiseltä Kallion pelastusasemalta. Ja lisäksi ikkunoista voi tiirailla mitä Karhupuistossa tapahtuu ja tarkkailla onko puistokemistejä jo sammahtanut nurmikolle. Tosin kai sekin alkaa olla jo katoavaa elämää Kalliossa.

Ei kommentteja: