keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Hopealintu, Malmin lentoasema

Malmin lentoasema on yksi suosikkipaikoistani Helsingissä ja sieltä löytyy myös kahvila Hopealintu. Kun en ollut hetkeen vieraillut Malmilla niin se valikoitui tämänpäiväiseksi kahvipaikaksi.
Malmin lentoasemasta löytyy Finavian nettisivujen lisäksi tietoa myös Malmin lentoaseman ystävät ry:n sivuilta. Kenttähän on viime aikoina ollut julkisuudessa lähinnä lakkautusuhan takia. Itse olen ehdottomasti kentän lakkauttamista vastaan. Kyllä Helsingin ympäristöstä löytyy tonttimaata vielä muualtakin! Ja Malmin lentoasema on merkittävä pala ilmailun historiaa ja paikka missä ilmailun kanssa pääsee "kosketuksiin" ihan eritavalla kuin vaikka Helsinki-Vantaalla. Täällä lentokoneet todella näkee ja ulkonakin niitä pääsee katsomaan ihan läheltä. Varsinkin jos lähipiiriinne kuuluu pikkupoikia niin heidät kannattaa ehdottomasti viedä Malmille lentokoneita ihmettelemään. Ja kyllä Malmin kenttä on ilmailuelämys ihan kaikille. Itse olen käynyt Malmilla jo lapsena isäni kanssa. Sen jälkeen kentällä on tullut vierailtua satunnaisen säännöllisesti.
Mutta niistä kahviloistahan tässä piti kirjoitella! Kahvila Hopealintu sijaitsee lentoaseman toisessa kerroksessa ja sieltä on upea näköala kentälle. Kahvilan yleisilme on ehkä hieman nuhruinen, mutta se ei haittaa sillä kahvia hörppiessä on mukava seurata kentän varsin vilkasta lentotoimintaa. Oman värinsä kahvilaan tuo usein jostain pöydästä löytyvä "ukkokerho" joka rupattelee lentämisestä. Malmilla on runsaasti myös ilmailun koulutustoimintaa ja opiskelijoita poikkeaa kahvilassakin. Aurinkoisina viikonloppuina myös monet lapsiperheet ovat löytäneet tämän paikan.

Ei kommentteja: